Μικροβιολογία Τροφίμων I
Γιαβάσης Ιωάννης
Το μάθημα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη Μικροβιολογία Τροφίμων, την περιγραφή των σημαντικότερων γενών και ειδών των αλλοιογόνων και παθογόνων μικροοργανισμών των τροφίμων, τα αίτια, τα αποτελέσματα και τις μεθόδους πρόληψης μικροβιολογικών αλλοιώσεων και τροφολοιμόξεων/τροφοτοξινώσεων.
ΛιγότεραΤο μάθημα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη Μικροβιολογία Τροφίμων, την περιγραφή των σημαντικότερων γενών και ειδών των αλλοιογόνων και παθογόνων μικροοργανισμών των τροφίμων, τα αίτια, τα αποτελέσματα και τις μεθόδους πρόληψης μικροβιολογικών αλλοιώσεων και τροφολοιμόξεων/τροφοτοξινώσεων.
Το μάθημα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη Μικροβιολογία Τροφίμων, την περιγραφή των σημαντικότερων γενών και ειδών των αλλοιογόνων και παθογόνων μικροοργανισμών των τροφίμων, τα αίτια, τα αποτελέσματα και τις μεθόδους πρόληψης μικροβιολογικών αλλοιώσεων και τροφολοιμόξεων/τροφοτοξινώσεων.
Θεματικές Ενότητες
Σημαντικότερα Γένη βακτηρίων, ζυμών, Μυκήτων, Ιών, Παρασίτων και φυσικοί βιότοποι αυτών.
Ενδογενείς και Εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών και την αλλοίωση των τροφίμων. Επίδραση της σύστασης, φυσικοχηνικών παραγόντων, περιβαλλοντικών παραμέτρων και επεξεργασιών στην ανάπτυξη, ή την αναστολή ή θανάτωση μικροοργανισμών.
Είδη μικροβιολογικής αλλοίωσης. Είδη, αίτια και μέτρα πρόληψης της αλλοίωσης κρέατος, ιχθύων και προϊόντος τους.
Είδη, αίτια και μέτρα πρόληψης της αλλοίωσης γάλακτος και προϊόντων του.
Είδη, αίτια και μέτρα πρόληψης της αλλοίωσης φρούτων, λαχανικών οσπρίων, σιτηρών και προϊόντων τους.
Παθογόνα Βακτήρια, Μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες, τροφογενείς ιοί και παράσιτα.
Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Αρ. Επισκέψεων : 72
Αρ. Προβολών : 1411
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -