Μικροβιολογία Τροφίμων I

Γιαβάσης Ιωάννης

Περιγραφή

 Το μάθημα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη Μικροβιολογία Τροφίμων, την περιγραφή των σημαντικότερων γενών και ειδών των αλλοιογόνων και παθογόνων μικροοργανισμών των τροφίμων, τα αίτια, τα αποτελέσματα και τις μεθόδους πρόληψης μικροβιολογικών αλλοιώσεων και τροφολοιμόξεων/τροφοτοξινώσεων.

Κωδικός: FDT103
Κατηγορία: Συμβούλιο Ένταξης (Ανοικτά μαθήματα Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας) » Τμήμα Τεχνολογία Τροφίμων » Προπτυχιακό
CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα
CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Θεματικές Ενότητες

 Σημαντικότερα Γένη βακτηρίων, ζυμών, Μυκήτων, Ιών, Παρασίτων και φυσικοί βιότοποι αυτών.

Ενδογενείς και Εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών και την αλλοίωση των τροφίμων. Επίδραση της σύστασης, φυσικοχηνικών παραγόντων, περιβαλλοντικών παραμέτρων και επεξεργασιών στην ανάπτυξη, ή την αναστολή ή θανάτωση μικροοργανισμών.    

Είδη μικροβιολογικής αλλοίωσης. Είδη, αίτια και μέτρα πρόληψης της αλλοίωσης κρέατος, ιχθύων και προϊόντος τους.

Είδη, αίτια και μέτρα πρόληψης της αλλοίωσης γάλακτος και προϊόντων του.

Είδη, αίτια και μέτρα πρόληψης της αλλοίωσης φρούτων, λαχανικών οσπρίων, σιτηρών και προϊόντων τους.

 Παθογόνα Βακτήρια, Μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες, τροφογενείς ιοί και παράσιτα.

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A+

Αρ. Επισκέψεων :  72
Αρ. Προβολών :  1411

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -