Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προιόντων

Μαλισσιόβα Ελένη

Περιγραφή

Επιδίωξη του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι σπουδαστές τα συστατικά, τις ιδιότητες,  τη θρεπτική αξία και τη μικροβιολογία του γάλακτος και των προϊόντων του.Επιπλέον, να εξοικιωθούν την τεχνολογία και τη διασφάλιση της ποιότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και να καταστούν ικανοί να αντιμετωπίζουν προβλήματα ποιότητας και νοθείας γάλακτος και των προϊόντων του. Τέλος, θα εξοικιωθούν με ζητήματα Δημόσιας Υγείας σε σχέση με το γάλα.

Κωδικός: FDT105
Κατηγορία: Συμβούλιο Ένταξης (Ανοικτά μαθήματα Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας) » Τμήμα Τεχνολογία Τροφίμων » Προπτυχιακό
CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα
CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Θεματικές Ενότητες

Εισαγωγή στην Τεχνολογία και τον Ποιοτικό Έλεγχο Γάλακτος και Προιόντων. Στοιχεία διατροφικής αξίας γάλακτος και προιόντων

Παρουσίαση βιοσύνθεσης γάλακτος και αναφορά στις ιδιότητες του.

Παρουσίαση παραγόντων που καθορίζουν την υγεινή και ποιότητα του γάλακτος σε διάφορες φάσεις παραγωγής

Παρουσίαση τεχνικών επεξεργασίας γάλακτος και αναφορά των θετικών και αρνητικών τους επιπτώσεων

Παρουσίαση τεχνολογίας παραγωγής γαλακτοκομικών προιόντων

Παρουσίαση απαιτήσεων εγκαταστάσεων γάλακτος και απαιτήσεων νομοθεσίας και ασφάλειας για το γάλα και τα προιόντων του

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A+

Αρ. Επισκέψεων :  59
Αρ. Προβολών :  980

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -