Περιεχόμενο μαθήματος
Περιγραφή της έννοιας και της εξέλιξης της επιστήμης Των Σιτηρών με αναφορά στις σημαντικότερες ανακαλύψεις και την πορεία εξέλιξης της Επιστήμης των Σιτηρών. Είδη αλεύρων, άλευρα για ειδικές χρήσης, τεχνολογία άλεσης. Πρώτες ύλες ζυμαρικών, σιμιγδάλι, ξήρανση, ζυμαρικών ποιοτικά χαρακτηριστικά ζυμαρικών. Είδη άρτου, συστατικά άρτου, μπαγιάτεμα, εκλεκτά αρτοσκευάσματα . Επίδραση των λιπών και ελαίων στην ποιότητα των αρτοσκευασμάτων. Είδη λιπών και ελαίων. Μηχανισμός ακρυλαμιδίου κατά το ψήσιμο των αρτοσκευασμάτων. Λειτουργικά προϊόντα δημητριακών με βιταμίνες, ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη, ισχυρισμοί διατροφής, ισχυρισμοί υγείας. Υγιεινή κατά το ζύμωμα, πλάσιμο, ψήσιμο, έκθεση προς πώληση.