Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | Μικροβιολογία Τροφίμων I | Ενότητα 6: Τροφοπαθογόνοι μικροοργανισμοί και Τροφικές ασθένειες.   logo
  • Είσοδος
  1. Αρχική Σελίδα
  2. Μικροβιολογία Τροφίμων I
  3. Ενότητα 6: Τροφοπαθογόνοι μικροοργανισμοί και Τροφικές ασθένειες.

Μικροβιολογία Τροφίμων I

Ενότητα 5: Μικροβιολογική Αλλο...  
Ενότητα 6: Τροφοπαθογόνοι μικροοργανισμοί και Τροφικές ασθένειες.

 Παθογόνα Βακτήρια, Μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες, τροφογενείς ιοί και παράσιτα.

Ενότητα 6
Εργστήριο 6: Μέθοδος καταμέτρησης μικροοργανισμών από επιφάνειες με σπόγγο, αποστειρωμένο στειλεό, ή απευθείας επαφή. Καταμέτρηση Staphylococcus aureus από ανθρώπινο δέρμα.
Εργστήριο 7: Μικροβιολογική ανάλυση νερού (μέθοδος μεμβρανών).
Εργστήριο 8: Περιγραφή και Χρήση μικροσκοπίου-Απλές χρώσεις ζύμες-μύκητες και μελέτη μορφολογίας προκαρυωτικών και ευκαρυωτικών μικροοργανισμών
Εργστήριο 9: Χρώση Gram (βακτήρια) και μελέτη μορφολογίας βακτηρίων (ραβδιά/κόκοι, κλπ).
Εργαστήριο 10: Βιοχημικά τεστ ταυτοποίησης-Τεστ καταλάσης, οξειδάσης, αμινοπεπτιδάσης.
Εργαστήριο 11: Μέθοδοι μελέτης της αντιμικροβιακής δράσης in vitro (μέθοδος ΜΙC-MBC, μέτρηση ζωνών αναστολής σε τρυβλία).
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | Μικροβιολογία Τροφίμων I | Ενότητα 6: Τροφοπαθογόνοι μικροοργανισμοί και Τροφικές ασθένειες.   logo

Επιλογές Μαθήματος

Ανακοινώσεις Έγγραφα Ερωτηματολόγια Ημερολόγιο Πληροφορίες Πολυμέσα Σύνδεσμοι
Open eClass © 2003-2025 — Όροι Χρήσης